28 iulie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță finisarea Caravanei Moldova Eco Energetică lansată la data de 27.07.2022 în cadrul proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova). Ultima destinație a fost municipiul Chișinău.

Caravana s-a desfășurat în perioada iunie-iulie 2022, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. În cadrul Caravanei au fost vizitate locații ca: Briceni, Florești, Edineț, Rezina, Drochia, Sîngerei, Telenești, Șoldănești, Călărași, Anenii Noi, Bălți, Căușeni, Glodeni, Ștefan Vodă, Fălești, Cimișlia, Ungheni, Comrat, Orhei, Leova Criuleni, Nisporeni, Ceadîr Lunga, Strășeni, Cahul, Taraclia, Vulcănești, Chișinău.

 Scopul acesteia a fost de a informa și familiariza populația despre inovațiile cu impact pozitiv asupra mediului cât și de a încuraja companiile să folosească tehnologiile eficiente.

Cu acest prilej, a fost înmânat unul din cele trei premii preconizate în cadrul Challange-ului CoolEnergyDance unuia din câștigători. Astfel, ținem să menționăm faptul că celelalte premii își așteaptă câștigătorii pentru a fi ridicate.

Reamintim, că Agenția are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.