15 iulie, Chișinău. Caravana Moldova Eco Energetică lansată în cadrul proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova) a ajuns deja în 16 orașe și municipii din Republica Moldova.

Lista orașelor/municipiilor vizitate: Briceni, Edineț, Drochia, Telenești, Călărași, Bălți, Glodeni, Fălești, Ungheni, Orhei, Criuleni, Ceadîr Lunga, Cahul, Taraclia și Vulcănești.

      Momentan în cadrul Caravanei care a avut loc deja în 16 orașe, au fost informați despre energia ECO peste 480 de persoane, au fost împărțite peste 5.000 de obiecte promoționale și au fost parcurși peste 1600 de km.

      Caravana se desfășoară în perioada iunie-iulie 2022, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este de a relata despre tehnologiile cu impact pozitiv asupra mediului, vor încuraja companiile să folosească tehnologiile eficiente și îi vor susține pe cei care au idei inovative pentru sectorul energetic.

      În acest sens Ciudin Alexandru director AEE a comunicat ,,Eficiența energetică- mai importantă ca niciodată! Cu toții avem nevoie de energie pentru a ne menține sănătatea, bunăstarea, modul de viață și economia. Societatea noastră are nevoie de oameni care au cunoștințe, abilități și atitudini de a utiliza energia cu înțelepciune. Din acest motiv mergem practic în toate raioanele pentru a implica diferiți actori locali în abordarea problemelor energetice și îmbunătățirea eficienței energetice.,,

     Proiectul „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova), urmează a fi implementat pentru o perioadă de 3 ani începând cu 2022 și este finanțat de către Facilitatea Globală de Mediu (GEF) prin intermediul Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială și implementat la nivel național de către Agenția pentru Eficiență Energetică.