24 martie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea unui spot video și a unui pliant informativ, care informează cum să îmbunătățim resursele cu IT verde în cadrul companiilor.

Agenția îndeamnă toți consumatorii să să-și optimizeze sursele și să utilizeze tehnologiile informaționale cât mai eficient, pentru a reduce cheltuielile și pentru protecția mediului. Trebuie să începem cu lucruri simple:

-       Dezactivăm wifi-ul după ziua de lucru și în weekend;

-       Cumpărăm  dispozitive multifuncționale – sunt mai ecologice și mai practice;

-       Centralizăm dispozitivele în rețea, ca să fie utilizate de mai mulți angajați;

-       Alegem o imprimantă potrivită. De exemplu, printerul cu jet de cerneală este mult mai econom decat printerul cu laser;

-       Pentru programele de birou și e-mailuri – laptopurile sunt suficiente și cheltuie mai puțină energie decât calculatoarele mari;

-       Acordăm atenție etichetei de calitate și alege dispozitivele care respectă standardele ecologice;

-       Utilizăm software-ul Open Source. Acesta este gratuit și mai flexibil decât cel privat.

Pentru mai multe informații, puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=YqyvMw-Kv9o

Pentru accesare pliant, vedeți  link-ul de mai jos:

https://aee.md/ro/brochure/cumoptimizezi-resursele-cu-it-verde

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.