30 de tineri absolvenți în domeniile inginerie, economie, drept, comunicare și IT vor beneficia de stagii plătite în cadrul mai multor organizații importante din sectorul energetic, prin intermediul Programului de stagii în energetică, cu denumirea ,,Tinerii de azi - viitorul energiei de mâine”.

Programul de stagii plătite în energetică este o inițiativă susținută de Agenția USAID și Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementată de Proiectul USAID Securitatea Energetică a RM cu scopul de a consolida capitalul uman în sectorul energetic prin atragerea tinerilor profesioniști, astfel contribuid la diminuare deficitului forței de muncă în sector.

Timp de 6 luni, tinerii vor putea beneficia de stagii plătite în cadrul celor mai importante companii publice și private din sectorul energetic printre care se regăsesc: Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Moldova (ANRE), Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Moldelectrica, Energocom, Termoelectrica, Term.md, RED-Nord, CET-Nord și Fee-Nord.

 

Pe parcursul celor 6 luni, tinerii vor avea posibilitatea de a obține cunoștințe practice, de a-și îmbunătăți abilitățile tehnice și de a interacționa cu profesioniști din sectorul energetic. Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară și de o adeverință oficială care să ateste finalizarea stagiului.

În 2023, în cadrul unei runde similare, peste 70% dintre tinerii ao programului de internship au devenit angajați cu normă întreagă în cadrul instituțiilor și companiilor în care au efectuat stagii. Stagiul se va desfășura în perioada aprilie-septembrie 2024.