12 martie, Chișinău. Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin, a participat la ședința informativă online pentru părinți și elevi ,,Metode de reducere a consumului de energie la fiecare acasă”, unde a vorbit despre eficiența energetică în Republica Moldova.

Activitatea educativă a fost organizată în cadrul proiectului ,, Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, care este finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.