06 martie, Chișinău. Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică a efectuat o vizită de lucru la Liceul Teoretic ,,Gaudeamus” din or. Chișinău, unde a avut discuții cu personalul tehnic și administrativ privitor la măsurile de întreținere a clădirii instituției educaționale, unde studiază în jur de 1200 de elevi.

În acest sens, directorul AEE a venit cu o prezentare care a inclus măsuri de mentenanță post-implementare a clădirii restabilite termic în urma proiectului finanțat în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Nr.3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, la care instituția a obținut finanțare în sumă de 2.7 mln. lei pentru lucrări de izolare termică a anvelopei clădirii și schimbarea ferestrelor.

Ion Muntean a menționat importanța planificării și realizării lucrărilor de mentenanță în vederea evitării costurilor mai mari pe viitor și, totodată, pentru a asigura durabilitatea intervenției.

Menționăm că, din considerente de valorificare eficientă a banilor publici și pentru o responsabilizare sporită a părților implicate, Agenția promovează informarea preventivă cu privire la acțiunile de mentenanță pe care instituțiile beneficiare trebuie să le realizeze la etapa post-implementare a proiectelor.