Agenția pentru Eficiența Energetică, vă invită la evenimentul - Gala Moldova Eco Energetică. În cadrul acestui eveniment  vor fi prezentate 15 proiecte din 5 categorii (3 per categorie): Eficiența energetică; Energia regenerabilă; Utilizarea eficientă a apei; Clădiri eco/verzi; Transport eco/verde. Proiectele vor prezenta soluții tehnologice viabile pentru a fi implementate pe piața locală.

Proiectul GCIP Moldova are la bază conceptul Global Cleantech Innovation Programme implementat de către Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) în 14 țări consecutiv. GCIP Moldova este dezvoltat pentru a sprijini întreprinderile care își propun drept obiectiv să dezvolte soluții inovatoare, să extindă adoptarea pe piața locală a inovațiilor tehnologice și are următoarele obiective:

-          Accelerarea tranziției antreprenorilor de la etapa incipientă, de la idee la etapa de implementare și sprijinirea acesteia;

-          Dezvoltarea capacităților IMM-urilor care activează în domeniul tehnologiilor curate;

-          Facilitarea dialogului dintre client, consumator, producător, investitori, fonduri;

-          Consolidarea afacerilor;

-          Dezvoltarea ecosistemului antreprenorial.

GCIP Moldova va susține antreprenorii din Republica Moldova, oferindu-le resurse pentru a realiza o producție durabilă care va modela viitorul și le va accelera inițiativele antreprenoriale. În acest context, GCIP le va oferi și o infrastructură necesară pentru realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite.

Unde: Academia Tekwill, din strada Strada Studenților 9/11, Chișinău

Pentru ziua de 24.11.2022 sunt planificate 2 evenimente:

Ora 09.00 – 12.00: Evaluarea proiectelor prezentate in cadrul competiției GCIP Moldova 2022. Acesta este un eveniment tehnic. Aici v-or participa Juriul si reprezentații proiectelor prezentate spre evaluare.

Ora 16.00 – 18.00: Gala de Premiere a câștigătorilor. Acesta este un eveniment public. Aici vor participa oaspeți si invitați de onoare, reprezentați ai instituțiilor guvernamentale, sectorului energetic, domeniul ONG si Academic (deschiderea evenimentului va avea loc începând cu ora 15:30).

 

Cu stimă, Agenția pentru Eficiență Energetică.