22 decembrie, Chișinău. Reprezentantul AEE a participat la etapa de jurizare a concursului Electric Hackathon ediția 2022, care s-a desfășurat în perioada 21-22 decembrie în cadrul hub-ului ingineresc FabLab Chișinău, unde studenţii au fost invitaţi să inventeze soluții inteligente pentru rezolvarea problemelor moderne.

Participanții înscrişi în concurs au construit câte un dispozitiv pentru sortarea obiectelor, care trebuia să corespundă următoarelor cerinţe:

·        să execute sortarea obiectelor;

·        să includă tehnici de comunicare;

·        să utilizeze elemente de iluminat;

·        să fie realizat din componente uşor accesibile;

·        să fie original şi să aibă un aspect exterior plăcut.

Proiectele câștigătoare în acest an sunt:

·       Echipa PATRIOT (FEIE, anul 4U) a obţinut locul I  şi premiul „Simpatia Publicului”;

·       Echipa constituită din studenţii Bocancea Andrian şi Musteața Mihail (FCIM, 2U) s-a plasat pe locul II;

·       Echipa AC/DC (Florin Teslari, Valentin Bânzaru, Corneliu Răileanu, Vladislav Enachi – FEIE, 3U) s-a plasat pe locul III. 

Menționăm că echipele participante au avut doar 2 zile la dispoziție pentru a îndeplini sarcina stabilită în concurs, iar timpul redus nu a fost un impediment pentru realizarea dispozitivului de sortare funcțional și inovativ. Electric Hackathon cu siguranță constituie o pistă de lansare pentru dezvoltarea profesională, prin crearea de noi conexiuni cu oamenii care pot accelera evoluția în domeniul tehnologic.