08 iulie, Chișinău. Caravana Moldova Eco Energetică a ajuns și în raioanele Telenești, Călărași și Ungheni, unde au fost împărțite mai multe materiale informative despre tehnologiile cu impact pozitiv asupra mediului.

 Menționăm că campania se desfășoară în perioada iunie-iulie 2022, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este de a relata despre tehnologiile cu impact pozitiv asupra mediului, vom încuraja companiile să folosească tehnologiile eficiente și îi vom susține pe cei care au idei inovative pentru sectorul energetic.

Proiectul „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova), urmează a fi implementat pentru o perioadă de 3 ani începând cu 2022 și este finanțat de către Facilitatea Globală de Mediu (GEF) prin intermediul Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială și implementat la nivel național de către Agenția pentru Eficiență Energetică.

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.