27 ianuarie, Chișinău. În cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică, a avut loc întrevederea directorului AEE, Alexandru Ciudin cu ambasadorul nou numit al Islandei în Federația Rusă și prin cumul în Republica Moldova - Árni Þór Sigurðsson , în vederea identificării potențialului de cooperare internațională.

În acest context, Alexandru Ciudin, directorul al Agenției pentru Eficiență Energetică a prezentat informația de bază cu privire la acțiunile guvernului privind implementarea proiectelor investiționale precum și proiectelor pilot demonstrative atât finanțate din bugetul de stat cât și cu suportul partenerilor externi. La rândul său, ambasadorul Islandei în RM, Árni Þór Sigurðsson, a prezentat principalele domenii de interes pentru Republica Moldova menționând potențialul și capacitatea Islandei în domeniul eficienței energetice. Drept rezultat al ședinței, părțile au convenit asupra stabilirii cooperării prin suportul și facilitarea contactelor bilaterale în domeniul cercetării, transferului de tehnologii și implementării proiectelor.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.