27 iunie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea Caravanei naționale Moldova Eco Energetică în cadrul proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova).

Caravana națională Moldova Eco Energetică a luat start în raionul Briceni și timp de o lună, va ajunge în 30 de localități (centre raionale și comunități), unde vor fi distribuite materiale informative de promovare a energiei ECO.

Raioane care urmează a fi vizitate în cadrul Caravanei: Soroca, Florești, Drochia, Glodeni, Bălți, Fălești, Sângerei, Telenești, Ungheni, Nisporeni, Șoldănești, Rezina, Vulcănești, Cahul, Taraclia, Ceadîr-Lunga, Comrat, Leova, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Călărași, Strășeni, Orhei, Criuleni, Cimișlia, Hîncești și Chișinău. 

În cadrul caravanei, Agenția va relata despre tehnologiile cu impact pozitiv asupra mediului, va încuraja companiile să folosească tehnologiile eficiente și îi vom susține pe cei care au idei inovative pentru sectorul energetic.

Totodată, vom încuraja start-up-urile cu cele mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie, aceste fapt vă va ajuta să fiți mai eficienți, inovativi și competitivi!

Proiectul urmează a fi implementat pentru o perioadă de 3 ani începând cu 2022 și este finanțat de către Facilitatea Globală de Mediu (GEF) prin intermediul Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială și implementat la nivel național de către Agenția pentru Eficiență Energetică.

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.