21 septembrie, Chișinău. În contextul campaniei de informare privind importanța utilizării resurselor alternative de producere a energiei termice, Agenția pentru Eficiență Energetică vă prezintă un pliant, privind alegerea corectă a centralelor termice.

Acesta cuprinde sfaturi privind centralele termice pe lemne, peleți sau brichete, centralele termice pe gaz, centralele termice pe cărbuni și cele electrice, care vor ajuta consumatorul să facă o alegere potrivită, în dependență de necesitățile sale și recomandări la ce trebuie să atragem atenția la procurarea centralelor termice.

Agenția pentru Eficiență Energetică îndeamnă toți consumatorii de energie, atât gospodării casnice, cât și persoane juridice, să utilizeze cele mai eficiente tehnologii disponibile pe piață și accesibile financiar, pentru a reduce consumul de energie. Astfel, bugetele casnice sau ale întreprinderilor vor beneficia de economii, iar economia țării va deveni mai competitivă.

Pentru a accesa pliantul, vedeți link-ul de mai jos:

https://aee.gov.md/storage/publicatii/18%20pliante%20cu%20sfaturi/PLIANT_AEE_Nr.1_FINAL.pdf

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.