16 februarie, Chișinău.  Agenția pentru Eficiență Energetică lansează un nou spot informativ, însoțit de un pliant, care vine cu informații privind conducerea eficientă a automobilului pe timp de iarnă.

Când vine iarna, îngrijirea mașinii poate fi o adevărată provocare. Pentru a ne bucura de un drum bun și pentru un consum econom de combustibil trebuie să atragem atenția la starea automobilului înainte de a porni la drum și să nu uităm de accesoriile importante, mai ales, în sezonul rece. Este important să ne asigurăm din timp cu anvelope de iarnă adecvate.

O cauză a consumului înalt de combustibil iarna este încălzirea scaunelor, ventilația cu aer cald și dezghețarea geamurilor. Acest lucru necesită mai multă energie de la mașină. Un alt lucru important este să folosim tipul de combustibil recomandat mașinii noastre.

AEE vine cu recomandări de conducere a mașinii mai eficientă în sezonul rece, pentru a îmbunătăți consumul de combustibil, mai multă siguranță în trafic și călătorii plăcute.

Puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

 https://www.youtube.com/watch?v=wjlGXs98aq0

Pentru accesare pliant, vedeți  link-ul de mai jos:

https://aee.md/ro/brochure/cum-sa-conducem-eficient-pe-timp-de-iarna

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.