26 iulie, Chișinău. În perioada 22 iunie - 22 iulie 2022 Agenția pentru Eficiență Energetică a desfășurat o campanie de monitorizare a Centralelor termice pe biomasă instalate în Republica Moldova și gradul de pregătire a acestora pentru sezonul de încălzire 2022-2023 și în paralel a actualizat lista producătorilor de biocombustibil solid din Republica Moldova.

Au fost desfășurate 18 ședințe online cu Autoritățile Publice Locale de nivelul II și beneficiarii proiectului Energie și Biomasă I și II. S-a reușit contactarea și discutarea cu directorii companiilor producătoare de biocombustibil solid, ca rezultat cei peste 80 de producători activi de biocombustibil solid îi puteți găsi aici pe acest link.

De asemenea, peste 280 de centrale pe biomasă sunt instalate pe teritoriul Republicii Moldova, lista cărora o puteți vizualiza pe acest link. 

În contextul necesității întreprinderii măsurilor orientate spre atenuarea efectelor negative cauzate de criza energetică, în mod special, cele provocate de majorarea cheltuielilor pentru consumul de gaze naturale şi/sau energie termică, Agenția pentru Eficiență Energetică recomandă utilizarea centralelor termice pe biomasă ca opțiune prioritară.