Directorul adjunct al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Eugen Gîrlea s-a deplasat în cele trei centre raionale pentru a comunica cu reprezentanții administrației publice locale și pentru a prezenta informațiile disponibile privind eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

În acest sens, în cadrul Consiliilor Raionale, au fost instalate panouri cu informații la care oricare locuitor are acces, precum: sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia.

Vicepreședintele raionului Anenii Noi, pe domeniul economic, Valentin Brinișter, a salutat inițiativa noastră și a menționat că eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă sunt subiecte foarte importante pentru raion și oamenii trebuie să cunoască cât mai multă informaţie despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

Valentina Barbei, vicepreședinta raionului Ștefan Vodă, ne-a mulțumit pentru inițiativa noastră și ne-a asigurat că va depune maxim efort pentru a susține și promova acțiunile de informare inițiate de AEE privind eficiența energetică în raionul Ștefan Vodă.

Vicepreședintele raionului Căușeni, Oleg Cuciuc ne-a comunicat că campania de informare privind eficiența energetică este una  binevenită și că va contribui la diseminarea informațiilor disponibile pe teritoriul raionului Căușeni.

,,Prin această campanie ne dorim să ajungem în toate raioanele Republicii Moldova și să oferim informații la cât mai multă populație. Este important să realizăm că doar împreună putem contribui la durabilitatea mediului înconjurător și la reducerea emisiilor de CO2, cât și a consumului de energie” a spus, Eugen Gîrlea.

Campania se desfășoară  în perioada iunie - august 2021,  în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este  diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.