19 iulie, Chișinău. Caravana Moldova Eco Energetică inițiată de AEE a ajuns în orașele din centrul Moldovei și anume la  Sîngerei, Florești, Șoldănești și Rezina.

Locuitorii acestor orașe au primit materiale informative prin care au fost familiarizați cu tehnologiile prietenoase mediului. Inițiativa Agenției a fost binevenită, iar cetățenii au fost curioși să afle lucruri noi despre eficiența energetică.

Proiectul „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova), urmează a fi implementat pentru o perioadă de 3 ani începând cu 2022 și finanțat de către Facilitatea Globală de Mediu (GEF) prin intermediul UNIDO, fiind implementat la nivel național de către AEE.

Reamintim, că Agenția are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.