Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Noutate AEE a organizat o ședință de lucru cu privire la PNAEE 2019-2021

AEE - Noutate

AEE a organizat o ședință de lucru cu privire la PNAEE 2019-2021

DSC 5933
DSC 5947
DSC 5961

 

Chișinău, 6 februarie 2019 – Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) în colaborare cu Proiectul Suport pentru modernizarea sectorului energetic în Republica Moldova (STARS), a organizat o ședință de inițiere care are ca scop crearea unei agende pentru elaborarea Planului Național de Acțiuni privind Eficiența Energetică (PNAEE) pentru perioada anilor 2019-2021.

A dat start ședinței printr-un un mesaj de salut și informare a participanților cu privire la subiectele de pe ordinea de zi a ședinței, Dl Alexandru CIUDIN, Director AEE, care a menționat despre importanța colaborării, pentru un lucru eficient și un rezultat pe măsura așteptărilor.

În continuare Dna Ilze PURINA, consultant STARS, a prezentat principalele elemente alte Directivei Europene privind Eficiența Energetică dar și elementele componente ale Planului Național de Acțiuni privind Eficiența Energetică. În cadrul prezentării sale, doamna Purina a subliniat importanța efortului comun pe care toate părțile implicate trebuie să le depună pentru a obține o evidență corectă a economiilor care au fost atinse în perioada de raportare.

De altfel, Dl Manole BALAN, Șef serviciu Monitorizare a eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabilă, a prezentat lista instituțiilor naționale în adresa cărora au fost transmise solicitări și structura chestionarelor transmise.

Cu scopul identificării situației la zi, a fost prezentat progresul activității de colectare dar și restanțele existente care trebuie înlăturare pentru a finaliza procesul.

Grupul de lucru este consituit din reprezentanții instituțiilor publice din domeniul energetic, autoritățile publice centrale dar și experți din cadrul proiectelor de eficiență energetică.