Back Acasă Primele Noutate AEE anunță un curs de instruire pentru instalatorii de colectoare solare

AEE anunță un curs de instruire pentru instalatorii de colectoare solare

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță concurs de selectare a 20 de tehnicieni pentru participare la un curs de instruire în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de producție locală a sistemelor solare de energie termică în Republica Moldova”.

Context:

Agenția pentru Eficiență Energetică implementează în perioada 2016-2018 proiectul „Consolidarea capacității de producție locală a sistemelor solare de energie termică în Republica Moldova”. Proiectul are ca scop promovarea utilizării energiei regenerabile în țară și crearea locurilor de muncă prin instalarea unei linii de producere a colectoarelor solare echipate cu tehnologii moderne avansate, care angajează femei și bărbați calificați.

Activitățile proiectului se axează pe instalarea și punerea în funcțiune a unei linii de producere a colectoarelor solare, acordarea suportului consultativ necesar unei companii locale pentru inițierea unei afaceri de producere și comercializare a colectoarelor.

Despre training:

Training-ul va avea loc între 19-21 decembrie 2017 cu un program zilnic de patru ore (09.00-13.00). Timp de trei zile, participanții, asistați de experții și tehnicieni internaționali vor fi familiarizați cu aspectele de baza în instalarea, repararea  și mentenanța colectoarelor solare.

In perioada 19-20 vor avea loc lecțiile teoretice și în ziua de 21 decembrie va avea loc o lecție practica.

Profilul candidatelor/candidaților:

Instruirea este destinată tehnicienilor care practică o activitate în sectorul energetic și, în special a energiei regenerabile.

Costuri:

Cursul de instruire este gratuit, materiale de instruire vor fi suportate de către organizatori. Menționăm că, cheltuielile de transport nu vor fi rambursate.

Criterii de selecție:

Candidații vor fi selectați în baza evaluării Curriculum Vitae. Candidații trebuie să anexeze la scrisoare Curriculum Vitae, diplomele obținute anterior sau alte certificate ce confirmă nivelul de profesionalism al lor.

Termenul limită de depunere a dosarului: 18 decembrie 2017. Curriculum Vitae urmează a fi expediat la adresa:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Persoana de contact: Nicolae Soloviov, coordonator de proiect , tel./fax: (+373 022) 31-10-01  email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.