Back Acasă Primele Noutate ASOCIAȚIA AUDITORILOR ENERGETICI PENTRU CLĂDIRI DIN ROMÂNIA VA ÎMPĂRTĂȘI CU MOLDOVA PROPRIA EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIU

58369954F715A5DD5D39628BF5E327DDF086B4BA1CF5C5EDA9pimgpsh fullsize distr

Iași, 23 aprilie 2015, la invitația Asociației Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR) Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE) a participat în cadrul celei de-a  IX-a Conferinţe Naţionale a AAECR – Eficienţa Energetică în Clădiri. Evenimentul a reprezentat un bun prilej de întâlnire, discuţii şi soluţionări de probleme la subiectul eficienței energetice, inclusiv în clădiri. AEE a fost reprezentată în cadrul evenimentului de o echipă condusă de dl. Denis TUMURUC, Director Adjunct.

La Conferință s-au abordat următoarele subiecte:

·         Ce s-a realizat și ce mai este de realizat in România vis-a-vis de cerințele europene.

·         Tehnologii durabile pentru construcţii de clădiri.

·         Surse durabile şi/sau regenerabile de energie pentru sectorul clădirilor.

·         Modele de clădiri performante energetic: pasive, active sau NZEB.

·         Sisteme inteligente de funcţionare a clădirilor şi reţelelor de utilităţi.

·    Calitatea și asigurarea conformității la elaborarea CPE și la îndeplinirea performanțelor la execuția lucrărilor de     intervenție.

·         Surse și scheme de finanţare.

Având în vedere faptul că, asemenea platforme de discuții sunt necesare și Republicii Moldova, în cel mai scurt timp, un eveniment de genul dat va fi organizat și la Chișinău. Vasta experiență a AAECR în desfășurarea a astfel de conferințe, precum și experiența română în implementarea prevederilor Directivelor europene, participarea și aportul Asociației prin aducerea unui mesaj cât mai clar, concis și experimentat publicului din Republica Moldova, ar fi mai mult decât salutat.

Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România a fost înființată din dorința experților din domeniului auditului energetic de a participa activ la definirea, promovarea și suținerea programelor de eficiență energetică și de protecție a mediului, în corelare cu principiile dezvoltării durabile.