Back Acasă Primele Noutate INVITAȚIE PENTRU PRESĂ

INVITAȚIE PENTRU PRESĂ

12

Raionul Leova este lider după numărul instituţiilor publice încălzite cu energie din biomasă şi singurul raion în care serviciile de livrare a bioenergiei sunt prestate de un agent economic

CE: Tur de presă de prezentare a rezultatelor primului model pe ţară de prestare a serviciilor bioenergetice de către un agent economic. 19 şcoli, grădiniţe şi clădirea Consiliului Raional Leova sunt încălzite cu energie verde, serviciile de asigurare cu biocombustibil, operare şi mentenanţă a centralelor termice fiind asigurate de un agent economic.

Modelul lansat în premieră în raionul Leova, la iniţiativa Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă” 1, este unul de succes în statele Uniunii Europene, unde agentul economic este responsabil de gestionarea corectă a centralelor termice, de asigurarea cu biocombustibil şi de angajarea operatorului, beneficiarul plătind tariful verde pentru gigacaloria livrată.

CINE: Preşedintele raionului Leova, conducerea Companiei Green-Farm SRL, autorităţile publice locale beneficiare.

UNDE:  satul Ceadîr şi oraşul Leova. Jurnaliştii vor vizita şcoala din s. Ceadîr şi clădirea Consiliului Raional Leova, două din cele 19 de instituţii publice racordate la încălzire cu biomasă şi asigurate cu energie verde de către antreprenorul  privat.

CÎND:  Marţi, 7 Aprilie 2015, s. Ceadîr, ora 10:30

IMPORTANT: Acordul de Parteneriat Public-Privat a fost semnat în mai 2014 de către Consiliul Raional Leova şi Compania  Green-Farm SRL, selectată câştigătoare în urma tenderului organizat de autoritatea locală. Potrivit acordului, agentul economic urma să  instaleze centrale moderne de ardere a peletelor în 19 instituţii publice din raionul Leova, investiţia cifrându-se la circa 500.000 de euro, şi să asigure buna funcţionare a acestora. Potrivit acordului, centralele termice se vor afla în gestiunea agentului economic pe o perioadă de 11 ani.

NOTĂAsigurăm transport jurnaliştilor ce vor să participe la eveniment. Plecarea va avea loc la marţi, 7 aprilie, ora 8.30,  din faţa Business Center „Le Roi”, str. Sfatul Ţării 29. Rugăm jurnaliştii ce doresc să plece cu transportul nostru să confirme prezenţa astăzi până la 15.00 pentru a asigura numărul suficient de locuri.

Persoana de contact: Ina Prisăcaru-Zglavuţă,mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , mob: 069141006