Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă 5 Martie – Ziua Mondială a Eficienței Energetice

5 Martie – Ziua Mondială a Eficienței Energetice

 Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii. Ea determină sau va determina ridicarea nivelului mării, extreme climatice, topirea ghețarilor, extincția a numeroase specii și schimbări privind sănătatea oamenilor.

Există numeroase soluții pentru a minimiza impactul încălzirii globale , precum încurajarea trecerii la o economie cu emisii reduse de carbon și consumul eficient de energie.

Eficiența energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalități prin care putem obține același beneficiu (lumină, încălzire, mișcare, etc.) folosind mai puțină energie. Domeniul acoperă automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătățite, izolarea termică a clădirilor și o gamă de alte tehnologii. Pe lângă faptul că economisirea energiei înseamnă și economisirea banilor, aceasta are adesea multiple efecte benefice.

La nivel global multe state și-au asumat angajamente privind promovarea eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă printr-un șir de măsuri legislative și finanțarea proiectelor în domeniul energiei cu emisii scăzute de carbon.

În acest sens, Agenția pentru Eficiență Energetică împreună cu partenerii de dezvoltare, organizează evenimente, campanii de sensibilizare a populației, recomandă practici care vizează o utilizare durabilă și rațională a energiei. De asemenea AEE vine în suportul autorităților publice locale privind promovarea eficienței energetice la nivel local, și utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Câteva sugestii pentru a reduce consumul de energie în locuințe, le găsiți accesând următorul link: SFATURI UTILE

Reducerea consumului de energie în propria locuință este benefică nu doar pentru buzunarul tău, dar și pentru mediul înconjurător.

Ziua Mondială a Eficienței Energetice este marcată anual în data de 5 martie. Această zi a fost instituită în anul 1998 cu scopul de a conștientiza necesitatea utilizării durabile și raționale a energiei, pentru a atenua consecințele schimbărilor climaterice.