Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă DIRECTORUL AEE, LA PRIMA CONFERINȚĂ REGIONALĂ PRIVIND DEZVOLTAREA INDUSTRIALĂ DURABILĂ

DIRECTORUL AEE, LA PRIMA CONFERINȚĂ REGIONALĂ PRIVIND DEZVOLTAREA INDUSTRIALĂ DURABILĂ

G21A9012
DPVXUQrWkAEdY2g
img
G21A9107

Chișinău, 27 noiembrie 2017 - Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin, a participat la prima conferință regională privind dezvoltarea industrială durabilă, organizată în perioada 22-24 noiembrie, la Viena, Austria. În cadrul evenimentului s-au abordat teme esențiale privind promovarea deciziilor în domeniul energiei durabile și tehnologiilor eco în țările CSI.

La conferință au participat oficiali guvernamentali și reprezentanți din domeniul industrial, din țări precum: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Federația Rusă, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan și Turkmenistan.

Prin urmare, evenimentul a reunit participanți din țările CSI, care au împărtășit experiența, cunoștințele, know-how-ul și cele mai bune practici în domeniul tehnologiilor ecologice, inclusiv cele mai recente tendințe.

Agenția pentru Eficiență Energetică a fost invitata pentru a prezenta proiectul “Enhance local manufacturing capacity of solar thermal energy systems in the Republic of Moldova”. In baza studiului de caz prezentat de către Agenția pentru Eficiență Energetică, tarile CSI au avut ocazia de a prelua experiența Republicii Moldova în proiecte de transfer de tehnologie.

Totodată, aceștia au putut stabili contacte cu parteneri, experți în domeniu și s-au familiarizat cu cele mai bune oportunități de finanțare.

Scopul evenimentului a fost de a stabili și a pune în aplicare instrumente și modalități accesibile de creștere a eficienței energetice și a resurselor de promovare a tehnologiilor ecologice în țările CSI.

Conferința a fost organizată de către Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO).