Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă PERFORMANȚA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR, ÎN ATENȚIA EXPERȚILOR NAȚIONALI ȘI INTERNAȚIONALI

PERFORMANȚA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR, ÎN ATENȚIA EXPERȚILOR NAȚIONALI ȘI INTERNAȚIONALI

Chișinău, 17 noiembrie 2017 - Agenția pentru Eficiență Energetică a găzduit o ședință de lucru, ce a avut ca scop analizarea implementării Legii privind performanţa energetică a clădirilor, din 11.07.2014, și a foii de parcurs în acest sens. 

La întrevedere au participat experți naționali și internaționali în domeniul energetic, din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției pentru Eficiență Energetică și Proiectului EU4ENERGY.

În timpul ședinței au fost discutate mai multe aspecte de țin de metodologia de calcul a performanţei energetice a clădirilor, certificarea performanţei energetice a clădirilor, inspecţia periodică a sistemului de încălzire şi de climatizare din clădiri.

Totodată, a fost analizate și acțiunile din foaia de parcurs care au rămas pentru implementare.

În urma discuțiilor s-a stabilit că experții din cadrul Secretariatului Comunității Energetice vor veni cu recomandări pentru a accelera procesul de implementare a legii.

Menționăm că, Legea nr. 128 stabileşte cerinţe minime de performanţă energetică pentru: clădirile noi, clădirile existente care sunt supuse unor renovări majore și sistemele tehnice ale clădirilor, ori de câte ori acestea sunt instalate, modernizate sau înlocuite.