Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă REPREZENTANȚII AEE AU FOST INSTRUIȚI ÎN DOMENIUL COLECTĂRII DATELOR ENERGETICE

REPREZENTANȚII AEE AU FOST INSTRUIȚI ÎN DOMENIUL COLECTĂRII DATELOR ENERGETICE

Tbilisi, 16-20 octombrie  - Specialiștii Agenției pentru Eficiență Energetică au fost instruiți în domeniul colectării și analizei datelor necesare pentru calcularea indicatorilor de eficiență energetică. Aceștia au participat la săptămâna de seminare IEA for EU4Energy Efficiency, alături de alți 150 de reprezentanți ai 11 țări din Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală. Evenimentul a fost organizat la Tbilisi, Georgia, de către Agenția Internațională pentru Energie, în colaborare cu Ministerul Energiei din Georgia.

Reprezentanții AEE au fost instruiți privind politica, reglementările, statisticile și standardele în domeniul energetic. Programul s-a desfășurat timp de cinci zile și a cuprins mai multe subiecte ce țin de eficiența energetică în clădiri, industrie, transport, iluminat, aparate și echipamente.

Ca urmare a participării la acest eveniment, specialiștii se vor alătura unei comunități internaționale, prin care vor face schimb de date și informații pe o platformă on-line. Acest lucru va oferi exemple de bune practici pentru elaborarea politicilor în domeniul eficienței energetice la nivel local.

Din Programul EU4Energy fac parte țări precum: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Scopul acestui program este de a îmbunătăți capacitățile țărilor în ceea ce privește colectarea și monitorizarea datelor pentru calcularea indicatorilor de eficiență energetică, bazate pe dovezi și care să răspundă la necesitățile cetățenilor.