Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă ATELIER DE LUCRU CU PRIVIRE LA TRANSPUNEREA ȘI IMPLEMENTAREA DIRECTIVELOR EUROPENE

ATELIER DE LUCRU CU PRIVIRE LA TRANSPUNEREA ȘI IMPLEMENTAREA DIRECTIVELOR EUROPENE

DSC 7120
DSC 7122

 

 


22 noiembrie 2016, Agenţia pentru Eficienţă Energetică a găzduit workshop-ul organizat de Ministerul Economiei, cu privire la transpunerea şi implementarea Directivelor Europene.

Atelierul de lucru a fost deschis cu un cuvânt de salut de către domnul Ion Cozma, directorul adjunct al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică  care a menţionat că subiectul eficienţei energetice este unul prioritar pentru Republica Moldova şi evident, că în absenţa resurselor proprii, dezvoltarea sectorului energetic, constituie o prioritate strategică continuă. De aceea şi în continuare ţara noastră trebuie să acorde o atenţie deosebită acestui sector şi anume transpunerea şi implementarea politicilor în domeniul eficienţei energetice în regiunile de dezvoltare.

Discuţiile s-au axat pe Directiva 2012/27/UЕ, privind eficienţa energetică (ЕЕD) şi Directiva 2010/31/UЕ privind performanţa energetică а cladirilor (ЕРВВ) şi mai ales pe experienţa implementării directivelor în Balcani, dar şi pe etapele de transpunere a directivei la momentul actual în Republica Moldova.

La eveniment a mai participat şi un expert international, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi Fondul pentru Eficienţă Energetică.