Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC STRADAL

REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC STRADAL

DSC 6947
DSC 6952
DSC 6957
DSC 6958
DSC 6959
DSC 6960
DSC 6965
DSC 6967
DSC 6970
DSC 6979
pdf
pdf
pdf
pdf

 

Miercuri, 09 noiembrie 2016, în cadrul Agenției pentru Eficiența Energetică, a avut loc un atelier de lucru la subiectul: “Situația, tendințe și impedimente de dezvoltare a sistemului de iluminat public din Republica Moldova” .  La evenimentul prezidat de domnul Mihail Stratan, Directorul Agenţiei pentru Eficiență Energetică,  a participat şi directorul Fondului pentru Eficiență Energetică, domnul Octavian Crestin, Cernica Grigore, Direcția Metrologie Aplicată al Institutului Național de Metrologie şi autorități publice locale beneficiare a Apelului de propuneri de proiect nr. 5- iluminat public.

O intervenție la subiect a avut domnul Ion Cozma, directorul adjunct al AEE, care a vorbit despre situația curentă privind sistemele de iluminat public în Republica Moldova dar şi atribuțiile Agenţiei de a aviza proiectele în domeniul eficienței energetice și al valorificării surselor de energie regenerabilă, finanțate parțial sau integral de la bugetul de stat sau de la bugetele locale.

De asemenea cu o prezentare a venit şi Mihai Lupu, consultant al agenţiei , care a vorbit despre divergențele apărute în urma evaluării documentelor aferente proiectelor , una din ele fiind caietul de sarcini elaborat de autoritatea publică locală, care ia în considerație parțial specificația de proiect elaborată de compania proiectantă, dar şi alte probleme întâlnite.

Atelierul s-a încheiat cu un studiu de caz la subiectul: “Evaluarea lumino-tehnică al unui Sistem de iluminat public stradal modernizat în Republica Moldova” care a fost pus în discuții de către Cernica Grigore.

Totodată, vă aducem la cunoștință că în ziua de luni, 07 noiembrie 2016, AEE a întrunit auditorii energetici, proiectanții și verificatorii setului de documente aferente APP nr. 5 pentru APL-urile beneficiare, într-o şedinţă de lucru privind implementarea măsurilor de eficiență energetică pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal.

Aveţi posibilitatea să accesaţi prezentările efectuate în cadrul ședinței accesând linkurile de mai jos.


 DOCUMENTAȚIA_2.pdf641.46 KBprezentare__AEE_I._Cozma_iluminat.pdf746.35 KBprezentare__AEE_M_Lupu_iluminat.pdf508.53 KBPrezentare_Dl_Cernica_1.pdf759.8 KB