Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă OPORTUNITĂȚI DE COLABORARE CU PARTENERII EXTERNI DISCUTATE ÎN CADRUL FORUMULUI ENERGETIC BILATERAL MOLDO-SLOVAC

OPORTUNITĂȚI DE COLABORARE CU PARTENERII EXTERNI DISCUTATE ÎN CADRUL FORUMULUI ENERGETIC BILATERAL MOLDO-SLOVAC

DSC 6644
DSC 6646
DSC 6647
DSC 6657
DSC 6675
DSC 6681
DSC 6687
DSC 6692
DSC 6695
DSC 6706
DSC 6711-2
DSC 6725-2

 

 

26 octombrie, 2016, Ambasada Republicii Slovace din Chișinău împreună cu Agenția pentru Eficiență Energetică au organizat un seminar de interconectare axat pe promovarea parteneriatului dintre  părțile interesate din Slovacia și Republica Moldova, întru dezvoltarea sectorului energetic.

Evenimentul a fost deschis de către Excelența Sa H.E. Robert Kirnag, Ambasadorul Republicii Slovace în RM, care a mulțumit tuturor participanților pentru prezență și pentru interesul deosebit față de acest domeniu de importanță sporită pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre. De asemenea  Mr. Josef Holjencik, directorul Agenției pentru Reglementare în Energetică din Slovacia a adăugat că  obiectivul acestei întâlniri , a fost de a aduce împreună potențiali parteneri din Moldova și Slovacia, care vor putea coopera în continuare implimentând noi proiecte și tehnologii pentru promovareaeficienței energetice și  energiei renovabile.

Cu un cuvânt de salut a venit și Domnul Mihail Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova care la rândul său a accentuat importanța dezvoltării sectorului energetic, precum și schimbul de experiență dintre ambele părți, pentru atingerea obiectivelor naționale în domeniu EE și SER. Cu mai multe detalii la subiect a venit domnul Ion Cozma, directorul adjunct al AEE,  care a prezentat misiunea agenției, cadrul instituțional și juridic și situația actuală privind implementarea politicii statului în domeniul eficienței energetice și utilizării surselor de energie regenerabilă.

În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, companii private,  mediului academic și parteneri internaționali.