Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă BUNELE PRACTICI ALE UTILIZĂRII BIOMASEI ÎN SCOPURI ENERGETICE

BUNELE PRACTICI ALE UTILIZĂRII BIOMASEI ÎN SCOPURI ENERGETICE

DSC 6356
DSC 6366
DSC 6380
DSC 6382
DSC 6383
DSC 6384
DSC 6386
DSC 6394
DSC 6399
DSC 6404
ppt
ppt

 

 

11 octombrie 2016, Agenţia pentru Eficienţă Energetică, în comun cu Spelleken Associates,

reprezentant al consorțiului german pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabilă în

Republica Moldova, au organizat forumul BioTrain cu genericul:  „ Bunele practici ale utilizării biomasei în scopuri energetice”. Evenimentul a fost prezidat de către domnul Ion Cozma, vicedirectorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică.

Cu un cuvânt de salut a venit în faţa publicului Domnul Denis Tumuruc, Şeful Direcţiei Politici de Eficienţă Energetică şi valorificarea Surselor de Energie Regenerabilă din cadrul Ministerului Economiei, care a mulţumit Asociaţiei Spelleken şi în special domnului Hans-Gerd Spelleken pentru contribuţia la promovarea surselor de energie regenerabilă şi le-a urat discuţii cât mai productive în cadrul evenimentului.

O introducere la subiectul dat a făcut specialistul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, domnul Manole Balan care a abordat situația curentă privind cadrul politic și legal în domeniul SER, menţionând provocările sectorului energetic, obiectivele, instrumente de atragere a investiţiilor în domeniu EE şi SER şi alte aspecte ale acestui subiect. Experții din domeniu au prezentat informații ce țin de potențialul Republicii Moldova în utilizarea biogazului în scopuri energetice, precum și despre dezvoltarea stațiilor de biogaz în Europa de Sud-Est.

Cu detalii despre utilizările posibile de biogaz a  venit domnul Valentin Arion, prof.univ., dr.hab., Universitatea Tehnică a Moldovei , care a concluzionat că în Republica Moldova există un potențial important pentru producerea biogazului ce ar putea fi valorificat în scopuri energetice.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, fermieri, companii private,  mediului academic și parteneri internaționali.

 

Vedeţi în anexe materialele prezentate în cadrul evenimentului.

 

 

Investment_in_Private_Bioenergy_Factories_in_Moldova_05_ro.ppt1.13 MB

 ppt_AEE-1-1.ppt1.77 MB

 https://ru.scribd.com/document/327176411/Competenta-in-Cogenerare-Wolf-Gruppe

 

https://ru.scribd.com/document/327176408/Utilizarile-Biogazului-Final

 

 https://ru.scribd.com/presentation/327176414/Potential-Biogaz-O-Capitan

 

https://ru.scribd.com/presentation/327176412/Investment-in-Bioenergy-for-an-07-RO