Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă Ce trebuie să cunoştem despre Eticheta Energetică

Ce trebuie să cunoştem despre Eticheta Energetică

DSC 5831
DSC 5833
DSC 5834
DSC 5835
DSC 5838
DSC 5839
DSC 5841
pdf
pdf

 

Vineri, 16 septembrie ,  în cadrul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică a avut loc şedinţa de lucru pe subiectul  Politicile cu incidență în domeniul Etichetării Energetice și Proiectării Ecologice”  la care au participat şi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor.  Şedinţa a fost prezidată de Directorul Adjunct al AEE, domnul Ion Cozma.

Subiectul principal a fost cadrul juridic de promovare a produselor cu impact energetic care a abordat mai multe segmente a unor legi ce vizează etichetarea produselor cu impact energetic dar şi aprobarea regulamentelor privind cerinţele de etichetare energetică a unor asemenea produse.

Ce este eticheta energetica?  De ce este eticheta energetica importanta pentru vanzatori? Cum, cand si cine trebuie sa afişeze eticheta energetica? Cum arată o etichetă energetică dar şi exemple de aparate etichetate incorect,  răspunsurile la  toate aceste întrebări şi multe altele  au fost prezentate în cadrul şedinţei şi pentru a le aduce mai aproape de consumatori le anexăm în subsolul acestui articol.

Vă aducem la cunoştinţă că eticheta energetică joacă un rol important în promovarea eficienţei energetice şi informarea consumatorilor de energie, oferă informaţii comparative privind consumul de energie al aparatelor pe care le procură şi nu în ultimul rînd ajută să adopte decizii inteligente care duc la reducerea energiei consumate şi a facturilor.

 

 

 

D6.3_ToptenMax_RetailerTraining_Romania.pdf1.48 MB

 AEE_Etichetarea_energetica_FINAL.pdf715.81 KB