Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă O EXPOZIȚIE DE TEHNICĂ ECO A FOST DESFĂȘURATĂ LA ORHEI, ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII EUROPENE A ENERGIEI DURABILE

O EXPOZIȚIE DE TEHNICĂ ECO A FOST DESFĂȘURATĂ LA ORHEI, ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII EUROPENE A ENERGIEI DURABILE

orhei
orhei2
orhei3

14 iunie 2016 - O expoziție de echipamente eco și articole reciclabile s-a desfășurat astăzi la Orhei, evenimentul înscriindu-se în Săptămâna Europeană a Energiei Durabile, desfășurată în mai multe localități din țară.

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan, a declarat la deschiderea expoziției că utilizarea surselor de energie regenerabilă este o prioritate globală, inclusiv pentru Republica Moldova, fiind de natură să contribuie la reducerea emisiilor de carbon și a schimbărilor climatice. Mihail Stratan a amintit că în ultimii ani, Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în utilizarea energiei regenerabile, în prezent cca 13% din consumul de energie provenind din surse regenerabile, în special biomasă, care este și cea mai accesibilă sursă locală de energie.

Evenimentul s-a desfășurat cu susținerea primăriei Orhei, care și-au exprimat interesul pentru utilizarea cât mai largă a energiei din surse regenerabile în localitate și în raion.

Expoziția a reunit mai multe organizații ce activează în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă, producători de biocombustibil și distribuitori de utilaje energo-eficiente, precum și zeci de persoane interesate în beneficiile energiei eco. Evenimentul a continuat cu activități dedicate copiilor din localitate.