Back Acasă Primele Comunicat de Presă FORUMUL PENTRU ENERGIE TERMICĂ ȘI COGENERARE, EDIȚIA A II-a

FORUMUL PENTRU ENERGIE TERMICĂ ȘI COGENERARE, EDIȚIA A II-a

Aee-Logo-RGB

Agenţia pentru Eficienţă Energetică vă anunță despre organizarea la cel de-al doilea Forum pentru energie termică și cogenerare de la Chișinău. Evenimentul este organizat de către Asociația Profesională COGEN România, în comun cu Agenția pentru Eficiență Energetică și Societatea pe Acțiuni ”Termoelectrica”. Forumul va avea loc luni, 23 mai 2016, în incinta hotelului Codru, sala de conferințe, cu începere de la ora 09:00.

Principalele subiecte ce vor fi abordate în cadrul Forumului țin de furnizarea serviciilor de termoficare populației, cogenerarea de mică și mare putere, încălzirea urbană eficientă, precum și efectele centralelor termice de apartament asupra sănătății populației. Totodată, participanții la eveniment vor avea posibilitatea să afle situația actuală privind Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică (SACET) din România, dar și informații ce țin de Proiectul de Îmbunătățire a Eficienței SACET finanțat de Banca Mondială și implementat la Chișinău, în valoare de 40 mln. dolari.

La acest eveniment sunt invitați să participe personalități din viața politică a Republicii Moldova, reprezentanți ai instituțiilor statale, mediului academic, specialiști din domeniu, precum și directori și președinți ai unor importante societăți din domeniul producerii energiei, a echipamentelor și serviciilor energetice pentru cogenerare din România.

Vă aducem la cunoștință că Asociația Profesională COGEN România are 28 de membri, care sunt în principal producători și distribuitori de energie termică în 20 de orașe din România, ce acoperă mai mult de 80% din piața de energie termică din țara vecină.

În Moldova există 12 sisteme de alimentare cu energie termică, dintre care în Chișinău, ce asigură cu agent termic peste 4000 de blocuri locative și din Bălți, care oferă servicii de termoficare la aproape 25 de mii de apartamente.

Persoana de contact:

Ștefan Curarari, consultant în comunicare și relații cu mass-media, Agenția pentru Eficiență Energetică, tel. 022 499 444 (extensie 7), mob. 060900700, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.