Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă SESIUNE DE INFORMARE A BENEFICIARII PROIECTELOR DE ILUMINAT PUBLIC

SESIUNE DE INFORMARE A BENEFICIARII PROIECTELOR DE ILUMINAT PUBLIC

DSC 3051ok
DSC 3054ok
DSC 3061ok
pdf
pdf
pdf

 

12.05.2016, Chișinău - Fondul pentru Eficiență Energetică a organizat Sesiunea de informaredestinată beneficiarilor de proiecte în cadrul Apelului de propuneri de proiect nr. 5- iluminat public, aprobate de către Consiliul de administrare a Fondului în data de 16 februarie și 03 mai curent.


Cuvînt de deschidere a avut dl Octavian Crestin, Director executiv interimar, care a subliniat importanța modernizării sistemelor de iluminat stradal, promovarea eficienței energetice a iluminatului public și suportul oferit de către Fond  pentru a contribui la sensibilizarea APL-lor cu referire la construcția, reabilitarea și gestionarea sistemelor de iluminat public în modul cel mai eficient și responsabil.


În cadrul evenimentului a avut intervenție și dl Ion Cozma, șeful Serviciului monitorizare a eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabilă AEE. Dl Cozma a prezentat situația curentă privind sistemele de iluminat public din Republica Moldova.

Alte intervenții în cadrul Sesiunii le-au avut moderatorul, dl Constantin Borosan, expert de proiect, dl Valerian Colun, expert de proiect, dna Svetlana Stejar, expert financiar, dna Alexandra Matei, contabil șef,  dl Ion Cozma, , dl Igor Neaga, Expert tehnic al AF.


Tematicile vizate în cadrul Sesiunii de informare au abordat, inclusiv, următoarele subiecte:

$1·         Recomandări organizatorice și tehnice la implementarea proiectelor de iluminat stradal

$1·         Cerințe privind implementarea proiectelor de iluminat public cu suportul Fondului pentru Eficiență Energetică

$1·         Model de Confirmare a codului IBAN

$1·         Modelul Notei informative privind contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor

Totodată, în cadrul Sesiunii beneficiarii de proiect au fost informați cu privire la rigorile relevante etapei prealabile semnării Contractului de grant și prezentate recomandările reprezentanților Fondului în vederea îndeplinirii lor, pentru asigurarea conformității prevederilor contractuale.

În acest context, subiectele esențiale au vizat și referințe privind inițierea procedurii de achiziții publice și pașii care urmează a fi întreprinși în vederea completării intransigente a Anexelor contractului de finanțare.

La finalul Sesiuni, drept suport informativ, Agenția pentru Eficieență Energetică a oferit participanților  „Ghidul practic privind iluminatul stradal în zonele rurale ale Moldovei”, elaborat de experți din cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS Viitorul), cu sprijinul financiar al Agenției pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), la inițiativa AEE, unde sunt prezentați pașii necesari a fi întreprinși de aleșii locali, primăriile, în mod special, în vederea edificării/reabilitării unui SIP la nivelul standardelor de rigurozitate și a transparenței.

Prezentările din cadrul sesiunii de informare: 

12052016_Cerinte_iluminat_public.pdf728.37 KB

12052016_Recomandari_iluminat_stradal.pdf99.52 KB

12052016_Situatia_iluminat_public_RM.pdf827.33 KB