Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă EXPOZIȚIA MOBILĂ A CAZANELOR PE BIOMASĂ VA FI LANSATĂ ÎN RAIONUL SÂNGEREI

EXPOZIȚIA MOBILĂ A CAZANELOR PE BIOMASĂ VA FI LANSATĂ ÎN RAIONUL SÂNGEREI

SAM 2845ok

 

 

Expoziţia mobilă de cazane pe biomasă destinate gospodăriilor casnice ce pot fi cumpărate cu până la 1.300 de Euro rambursare din fonduri europene, va fi lansată în raionul Sângerei. Prima expoziție va avea loc în satul Chișcăreni, pe data de 15 mai. Oamenii din satele raionului vor putea vedea pe viu cum funcţionează cazanele pe biomasă şi tipurile de biocombustibil produs în Republica Moldova.

 

Vizitatorii târgului vor primi informații direct de la prima sursă ce ține de Programul de subsidiere a achiziţionării cazanelor pe biomasă, precum și vor putea vedea oferta de cazane din cadrul Programului. Persoanele ce vor vizita expoziția vor discuta cu echipa Proiectului Energie şi Biomasă şi ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică despre potenţialul energiei din biomasă pentru Republica Moldova şi valorificarea acestuia în vederea diminuării dependenţei energetice externe.

 

Totodată, în cadrul evenimentului este programată vizita la liceul din satul Chișcăreni, unde a fost instalat primul echipament pe biomasă din Republica Moldova.

 

Expoziţii mobile vine cu scopul de a promova energia din biomasă, ca o alternativă ecologică şi economică încălzirii cu gaze sau cărbune.

 

Programul de subsidiere a gospodăriilor casnice la achiziţionarea cazanelor pe biomasă a fost lansat de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă” şi este realizat în parteneriat cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică. În total, circa 150 de familii din Republica Moldova vor putea cumpăra în acest an cazane moderne pe bază de biomasă în condiţii avantajoase în cadrul acestui program, ce va fi lansat oficial în data de 17 mai.

 

Toată informaţia despre programul de subventionare este accesibilă pe www.aee.md și www.biomasa.md.