Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă O NOUĂ SURSĂ DE INFORMARE SE DESCHIDE LA CHIȘINĂU

O NOUĂ SURSĂ DE INFORMARE SE DESCHIDE LA CHIȘINĂU

Logo CIES

 

Agenția pentru Eficiență Energetică are plăcerea să Vă invite la ceremonia de inaugurarea a Centrului de Informare pentru Energie Sustenabilă (CIES). Proiectul, realizat cu sprijinul Comisiei Europene și Secretariatului tehnic  INOGATE, va oferi tot suportul informațional necesar pentru cultivarea în rândul consumatorilor din Republica Moldova a unui comportament de consum responsabil și eficient de energie, livrând informații despre tehnologii performante existente pe piața locală, precum și sfaturi utile ale experților în domeniu.

Centrul de informare va fi deschis pentru consumatorii casnici, instituții publice, sectorul privat, profesioniști, mediul academic, studenți, elevi și mass-media. Toți doritorii vor avea acces la o bibliotecă cu materiale și informații utile privind măsurile de creștere a eficienței energetice și utilizarea energiei regenerabile, o sală de expoziții cu tehnologii și materiale performante, cum ar fi: cazane cu arderea biomasei, colectoare solare și panouri fotovoltaice, mostre de materiale eficiente pentru construcții, precum și  o sală de instruiri dotată cu toate cele necesare.

Deschiderea Centrului a venit ca urmare a necesității tot mai actuale de informații pentru  publicul larg și a fost posibilă datorită parteneriatelor cu producătorii și furnizorii de materiale și promotorii de tehnologii eficiente și ecologice, în colaborare cu centrele existente, dar și cu aportul și expertiza profesioniștilor și a persoanelor notorii în domeniu.

Astfel, CIES va funcționa în calitate de Hub informațional, ce va conecta centrele și showroom-urile existente cu publicul și va redirecționa fluxurile de interese și persoanele interesate de tehnologiile din domeniu, către punctele de informare specializate.

Vă așteptăm la deschiderea Centrului de Informare pentru Energie Sustenabilă, pe 15 aprilie, la ora 12:00, în incința Agenție pentru Eficiență Energetică, la adresa: municipiul Chișinău, str. Alecu Russo 1, bloc A1, etajul 10.

Suportul nostru este meritul Vostru!