Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă AGENȚIA PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ A PARTICIPAT LA ”ORA PLANETEI”

AGENȚIA PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ A PARTICIPAT LA ”ORA PLANETEI”

DSC 1331OK
DSC 1340OK
DSC 1365 OK
DSC 1372 OK
DSC 1383 OK

19 martie 2015, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică a participat și în acest an în cadrul evenimentului ”Ora Planetei”, organizat de către Ministerul Mediului. La manifestare au luat parte mai multe localități din republică și ONG-uri de mediu, aliniindu-se la acțiunea mondială Earth Hour 60+, care este menită să atragă atenția asupra încălzirii globale, schimbărilor climatice și reducerea poluării planetei.

Ora Planetei a fost marcată la Chişinău pe strada pietonală Eugeniu Doga. Evenimentul a inclus un recital de tobe, nai şi chitară, completate de fire-show, momente de teatru nonverbal, precum și evoluarea orchestrei Ministerului Apărării.

AEE și Proiectul Energie și Biomasă au susținut activitățile organizate în cadrul evenimentului și au venit cu premii pentru concursul celor mai bune desene ale copiilor. 

Totodată, directorul adjunct al Agenției pentru Eficiență Energetică, dl Denis Tumuruc, a venit cu un cuvânt de salut în cadrul deschiderii evenimentului.

De la prima ediție a Earth Hour, când au participat doar nouă orașe, pe parcursul anilor evenimentul a devenit o întrecere anuală a inițiativelor pozitive, fiind o dată importantă în calendarul primăriilor. Totodată, manifestarea a devenit un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar câțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.