Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă AEE A PARTICIPAT LA FORUMUL ECONOMIC INTERNAȚIONAL ÎN CADRUL ZILELOR REGIUNII DE DEZVOLTARE NORD, EDIȚIA III

AEE A PARTICIPAT LA FORUMUL ECONOMIC INTERNAȚIONAL ÎN CADRUL ZILELOR REGIUNII DE DEZVOLTARE NORD, EDIȚIA III

Forum ADR Nord 2
Forum ADR Nord 3
IMG 0740 ok
IMG 0742 ok

 

9 octombrie 2015 - Agenția pentru Eficiență Energetică a participat în calitate de partener la forumul economic în cadrul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția III. Evenimentul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Republicii Letonia (VARAM), Agenția pentru Investiții și Dezvoltare a Letoniei și Asociația obștească „Forumul rural din Letonia”. La eveniment au participat autorități publice locale, oameni de afaceri și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Moldova și Letonia. De asemenea, la forum au participat și parteneri ai ADR Nord din Regiunea Vest a României. Evenimentul economic a reunit aproximativ 200 de invitați.

La deschiderea forumului au ținut discursuri ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca; viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu; reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Vasile Plămădeală; ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Juris Poikāns; vicesecretarul de stat, Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (VARAM) al Republicii Letonia, Ilona Raugze; directorul general al ADR Vest, România, Sorin Maxim; președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, Ion Leucă; directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Șeful Serviciului Monitorizare EE și SER din cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Cozma, a venit în fața publicului cu prezentarea ce ține de investiții în sectorul energetic al Republicii Moldova și în special despre proiete de succes implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord.


Un discurs despre proiectele de dezvoltare regională realizate în nordul Republicii Moldova, precum și despre oportunitățile investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a prezentat 

directorul ADR Nord, Ion Bodrug, care a mulțumit partenerilor implicați în organizarea forumului economic. În același context, directorul general al ADR Vest din România, Sorin Maxim, a prezentat Regiunea Vest din România, precum, referindu-se totodată și la colaborarea de până acum dintre Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova și Regiunea Vest a României.

 

ADR Nord și partenerii săi care au contribuit la organizarea evenimentului au urmărit să promoveze potențialul economic și investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, să implice actorii regionali în procesul de dezvoltare regională și să faciliteze crearea parteneriatelor de dezvoltare dintre localităţi, instituții și întreprinderi din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, Letonia și România.


ADR Nord a organizat un forum economic similar în martie 2012. La Forumul economic interregional moldo-român de atunci au participat aproximativ 200 de oameni de afaceri și autorități centrale și locale, inclusiv din Regiunea Vest a României.