Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă UN CENTRU UNIC DE INFORMARE PENTRU CONSUMATORII DE ENERGIE DURABILĂ VA FI CREAT ÎN MOLDOVA

UN CENTRU UNIC DE INFORMARE PENTRU CONSUMATORII DE ENERGIE DURABILĂ VA FI CREAT ÎN MOLDOVA

SAM 2436

 

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat o serie de întruniri de lucru cu reprezentanții proiectului INOGATE și consultanții acestuia.

În cadrul sedințelor, părțile au elaborat un plan de acțiuni pentru crearea a unui Centru unic de informare a populației privind energia durabilă în Moldova. Dat fiind că în Republica Moldova există mai multe centre informaționale, care oferă consultații și informații pe segmente înguste, Agenția propune crearea a unui hub de colectare și diseminare a informației.  Acesta va conecta centrele existente cu consumătorii de energie, dar și va colecta informații utile, materiale și tehnologii eficiente în scop demonstrațional. Centrul va fi creat pe o platformă existentă  - cea a centrului unic de informare a investitorilor din cadrul Agenției.

Denumrea și subiectele Centrului vor fi determinate în baza consultărilor cu publicul larg, care vor fi lansate de curând pe pagina www.aee.md și FB a Agenției.

În cadrul proiectului vor fi implementate un șir de activități, inclusiv, instruiri pentru centrele existente, managerii energetici, studenți, reprezentanții mass media, etc. De asemenea, vor fi elaborate Strategia de comunicare și Planul de acțiuni ale Centrului, în conformitate cu cadrul legal existent.

Centrul va funcționa cu participarea voluntară a studenților, profesorilor, reprezentanților ONG-urilor și a furnizorilor de materiale și tehnologii.

Proiectul este coordonat de un consiliu, format din reprezentanții Ministerului Economiei, proiectului INOGATE și AEE. Consiliul de coordonare s-a întrunit în prima ședință pe 2 octombrie, în cadrul căreia a fost aprobat Planul de acțiuni și strategia de dezvoltare a acestuia.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și va fi sprijinit de INOGATE până la mijlocul lunii martie 2016.