Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă OPORTUNITĂȚILE INVESTIȚIONALE ȘI DE AFACERI DIN REPUBLICA MOLDOVA AU FOST PREZENTATE COMPANIILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV

OPORTUNITĂȚILE INVESTIȚIONALE ȘI DE AFACERI DIN REPUBLICA MOLDOVA AU FOST PREZENTATE COMPANIILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV

dsc 0025 ok
dsc 0033 ok

 

23 septembrie 2015, Chișinău - Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate companiilor din zona județului Brașov, România, în cadrul unui eveniment de promovare organizat de Ministerul Economiei, Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Brașov și Banca Comercială Română(BCR). Evenimentul a întrunit circa 50 de reprezentanți ai companiilor din domenii, precum eficiență energetică, energie electrică şi regenerabilă, producere de echipament industrial, automotive, parcuri industriale județene, financiar-bancar, consultanţă juridică, construcţii, ICT, ș.a. Din delegația moldovenească au făcut parte directorul Agenției pentru Eficiență Energetică,  reprezentanți ai parcurilor industriale și a fost condusă de viceministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Evenimentul a fost deschis de viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, care a vorbit despre ultimele evoluţii în domeniul politicilor de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova, inclusiv despre progresele de armonizare a cadrului juridic naţional cu aqui-ul comunitar, în special în ceea ce privește implementarea DCFTA.

De asemenea, Octavian Calmâc a făcut o prezentare amplă privind oportunităţile investiţionale și de afaceri din țara noastră, oferind informații reprezentanţilor mediului de afaceri  să cunoască mai bine avantajele oferite de  Parcurile Industriale și oportunitățile existente în sectorul energiei regenerabile și a efecienei energetice, urmare a prezentărilor făcute de către Mihai Stratan, Director al Agentiei pentru Eficiență Energetică și Vitalie Vrabie, Director General al Parcului Industrial TRACOM.

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, dl Stratan a venit cu o prezentare în cadrul întâlnirii, unde a vorbit despre obiectivele generale ale Republicii Moldova în ceea ce privește consumul de energie, cadrul juridic de promovare a eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă, precum și despre instrumentele de atragere a investițiilor în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă. 

Potrivit președintelui Camei de Comerț și Industrie din Brașov, Silviu Costea, Republica Moldova oferă oamenilor de afaceri români o serie de beneficii pentru realizarea de investiții în cele 12 parcuri industriale din această țară. Totodată, investiţiile moldoveneşti în Brașov ocupă locul al 17-lea în topul investiţiilor străine, cele mai multe fiind în cabinete stomatologice sau industria lactatelor.