Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă 50 DE DOSARE S-AU ÎNSCRIS ÎN COMPETIȚIA MOLDOVA ECO ENERGETICĂ, EDIȚIA 2015

50 DE DOSARE S-AU ÎNSCRIS ÎN COMPETIȚIA MOLDOVA ECO ENERGETICĂ, EDIȚIA 2015

Logo-general ok

 

 

10 August 2015: 50 de dosare s-au înscris în Competiţia Moldova Eco-Energetică, ediţia 2015, cele mai multe concurând pentru categoriile de Cel mai Bun Proiect în Energia Solară, Bioenergie și Eficiență Energetică. Proiectele inovative în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost depuse de persoane private, instituţii publice, companii private, reprezentanţi ai societăţii civile, mass media, în perioada activă a concursului: 5 martie – 5 august curent.

Dosarele participanţilor la concurs au fost depuse pentru blocul Istorii Eco Responsabile, ce reprezintă toate formele de utilizare a energiei regenerabile şi eficiență energetică, precum şi categorii de promovare a acestora.

Pentru examinarea cât mai minuțioasă, transparentă, profesionistă și deliberativă, în funcţie de categorie, dosarele depuse vor fi examinate de către cinci paneluri de evaluare formate din experţi independenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului relevante domeniului energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Dosarele depuse vor fi examinate în trei etape:

I etapă: Evaluarea din oficiu;
II etapă: Evaluarea în teren;
III etapă: Evaluarea de către Consiliu și adoptarea deciziei finale.

Câştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetică 2015 vor fi cunoscuţi şi premiaţi cu trofee şi alte premii valoroase la Gala Moldova Eco-Energetică, ce va avea loc pe 4 decembrie curent în Chişinău.

Competiţia Moldova Eco-Energetică a ajuns în acest an la cea de-a patra ediție. Acesta este cel mai mare concurs de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Scopul competiţiei este de a susţine cele mai importante iniţiative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie din surse regenerabile, precum şi în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Mai multă informaţie despre Moldova Eco-Energetică este disponibilă pe www.mee.md.

Amintim că în 2014, Moldova Eco-Energetică s-a extins cuprinzând trei blocuri:
Istorii Eco-Responsabile: concurs ce promovează şi premiază istoriile de success din domeniul eficienței energetice implementate
Tehnologii Eco-Responsabile : concurs ce promovează şi premiază companiile ce implementează și dezvoltă proiecte notabile în domeniul surselor de energie regenerabile și a eficienței energetice pe piaţa din R. Moldova

Idei Eco-Responsabile: concurs de selectare a propunerilor de proiecte investiţionale sau de extindere a celor existente în domeniul eficienţei energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă prin acordarea asistenţei tehnice și financiare petru elaborare/implentarea proiectelor în domeniu.

Colectarea dosarelor pentru blourile Tărgul Ideilor Eco Responsabile și Idei Eco-Responsabilă rămâne deschisă până pe 1 noiembrie.Ambele tărguri vor fi organizate în toamna curentă.

Moldova Eco Energetică este organizată de Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, la iniţiativa şi în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova.

Pentru informaţii suplimentare:

Ştefan Curarari, consultant comunicare și mass media, tel. 068227552, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.