Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă REZULTATELE IMPLEMENTĂRII PROGRAMULUI DE SUBVENȚIONARE A CAZANELOR CE UTILIZEAZĂ BIOCOMBUSTIBIL SOLID PRECUM ȘI NOUL MECANISM DE FINANȚARE PENTRU PERIOADA 2015-2017 (DOC)

REZULTATELE IMPLEMENTĂRII PROGRAMULUI DE SUBVENȚIONARE A CAZANELOR CE UTILIZEAZĂ BIOCOMBUSTIBIL SOLID PRECUM ȘI NOUL MECANISM DE FINANȚARE PENTRU PERIOADA 2015-2017 (DOC)

Aee-Logo-RGB

Programul de subvenționare a gospodăriilor casnice și microîntreprinderi este destinat facilitării procurării în condiții avantajoase de către gospodăriile casnice, precum și a micro întreprinderilor, a cazanelor pe biomasă solidă produse sau asamblate local. 


Scopul Programului este de a stimula utilizarea în scopuri energetice a combustibilului din biomasă solidă produs local. Implementarea programului urmărește de asemenea substituirea lemnului de foc şi a altor combustibili fosili, în mare majoritate importați și utilizați la producerea energiei termice pentru încălzirea spațiilor locative şi producerea apei calde menajere.

Prin stimularea directă a procurării de cazane pe biomasă la nivel de gospodărie casnică, precum și a micro întreprinderilor, programul își propune să stimuleze într-un mod fezabil atât cererea pentru combustibil din biomasă cât și cazane necesare pentru acest tip de combustibil, ambele produse local.

 

 

 

 

 Rezultatele_implementarii_Programului_de_Subventionare__a_cazanelor_ce_utilizează_biocombustibil_solid_precum_si_noul_mecanism_de_finantare_pentru_perioada_2015-2017.pdf481.73 KB