Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă MASA ROTUNDĂ CU TEMATICA: UTILIZAREA APEI PE POST DE COMBUSTIBIL

MASA ROTUNDĂ CU TEMATICA: UTILIZAREA APEI PE POST DE COMBUSTIBIL

DSC 6025 OK
doc
pdf
pdf

 

 

Agenția pentru Eficiență Energetică, a organizat pe data de 10 iunie, curent, o masă rotundă cu genericul “ Utilizarea apei în calitate de combustibil”. În cadrul întîlnirii a fost pusă în discuție o tehnologie promovată de compania “Hydro Power” SRL, privind principiului alimentării cu energie termică a unui edificiu, utilizând apa pe post de combustibil și eventual, implementarea unui proiect-pilot.

În cadrul acestui eveniment, având ca invitați reprezentanți ai mediului academic, sectorului privat, practicienii și angajați ai instituțiilor de stat, s-a discutat procesul de descompunere la nivel molecular al apei din care se obține gazul Braun, prin arderea căruia ulterior se produce energie termică, cât, și aspectele de fezabilitate tehnico-economică a unor astfel de inițiative.

Prezent la întâlnire, profesorul Valentin Arion, șeful catedrei „Termotehnica şi Management în Energetică” a specificat că ”potrivit informaţiilor prezentate de Hydro Power SRL şi declaraţiile făcute de ei rezultă că ceea ce se propune nu se leagă cu Legea conservării energiei. De la o sursă de căldură, bazată pe utilizarea energiei electrice (electroliza apei), nu se poate nicicum de obţinut o cantitate de energie mai mare decât cea consumată din reţeaua de electricitate!” (vedeți avizul integral mai jos)

La finalul întâlnirii s-a stabilit că discuțiile la subiectul dat vor continua în cadrul platformei de dialog create de către Agenția pentru Eficiență Energetică. Totodată, s-a propus crearea unei comisii tehnice în cadrul AEE, iar microcentrala termică promovată de compania Hydro Power SRL să fie testată în cadrul unui laborator de certificare. 

Aviz_HHO.doc32 KB

Incalzire_cu_Hidrogen_ok.pdf801.81 KB

Prezentare_masa_rotunda_10.06.2015.pdf1.01 MB