Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă EFICIENȚA ENERGETICĂ ESTE COMBUSTIBILUL VIITORULUI, CONCHID MEMBRII PANELULUI ENERGETIC AL FORUMULUI DE AFACERI DIN CADRUL PARTENERIATULUI ESTIC

EFICIENȚA ENERGETICĂ ESTE COMBUSTIBILUL VIITORULUI, CONCHID MEMBRII PANELULUI ENERGETIC AL FORUMULUI DE AFACERI DIN CADRUL PARTENERIATULUI ESTIC

IMG 24911
pdf
pdf

 

Eficiența energetică trebuie să devină prioritatea numărul unu pentru țările membre ale Parteneriatului estic, contribuind la creșterea competitivității economiilor până la nivelul celor din UE, a declarat Mihail Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, în cadrul panelului dedicat eficienței energetice a Forumului de afaceri a Parteneriatului estic, ce sa desfășurat la Riga, Letonia.

Potrivit dlui Mihail Stratan, măsurile de eficiență energetică sunt deosebit de actuale pentru țările Parteneriatului estic, care au moștenit economii energofage din sistemul cu economie planificată. Această idee a fost susținută de Sean Mackle, director pentru politici economice al FertilizersEurope, moderatorul sesiunii informative, care a declarat că eficiența energetică este combustibilul viitorului, ce urmează a fi descoperit și exploatat. Sean Mackle a formulat concluziile reuniunii, care constau în stabilirea eficienței energetice în calitate de prioritate și diversificarea furnizorilor de resurse energetice.

De asemenea, în cadrul panelului dedicat eficienței energetice a fost examinat rolul costurilor legate de energie, pe de o parte, și măsurile de eficiență  energetică, pe de altă parte, în operațiunile de afaceri și în atragerea investițiilor. Totodată, pe agenda discuțiilor au figurat coridoarele de transport a resurselor energetice, securitatea energetică și impactul acestora asupra sectorului public și privat. 

Menționăm că directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan, a participat în cadrul unei delegații mai largi a Republicii Moldova la Forumul de afaceri al Parteneriatului estic, organizat de președinția letonă a Consiliului Uniunii Europene.  

Concluziile reuniunii  vor fi transmise Comisiei Europene pentru a trasa prioritățile viitoare ale Parteneriatului Estic. 

 

3rdEaP_Business_Forum_Recommendations_FINAL.pdf532.83 KB

20150521_EaPBF_Agenda_Invitations__19052015.pdf612.97 KB