Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă AGENŢIA PENTRU EFICIENŢĂ ENERGETICĂ COMUNICĂ ELEVILOR DIN LICEUL TEORETIC MĂGDĂCEŞTI DESPRE EE ŞI SER

AGENŢIA PENTRU EFICIENŢĂ ENERGETICĂ COMUNICĂ ELEVILOR DIN LICEUL TEORETIC MĂGDĂCEŞTI DESPRE EE ŞI SER

magdacesti

 

Chişinău, 30 martie 2015,Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE) a dat start unui proiect de instruire în domeniul Eficientei Energetice (EE) și Surse Regenerabile de Energie (SER), în liceele din Republica Moldova. În cadrul acestuia AEE îşi propune să viziteze 20 de licee şi să instruiască cca. 500 de elevi. Prima instituţie vizată a fost Liceul Teoretic Măgdăceşti din raionul Criuleni

În cadrul acestui training, reprezentanţii Agenţiei le-au comunicat elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a despre sursele de energie regenerabilă, despre modul în care Republica Moldova se aliniază cu ţările europene în acest sector. De asemenea consultanții din cadrul AEE le-au vorbit tinerilor despre initiativele din domeniile existente în Republica Moldova. Mai mult ca atât, elevii au reuşit să vizioneze filmuleţe cu istoriile antreprenorilor de succes din ţara noastră. Participanții au avut ocazia să afle despre concursul național Moldova Eco Energetică și ca ei de asemenea pot participa cu idei ce vizează domeniile EE și SER.

Elevii au făcut cunostință cu o serie de sfaturi practice, cum ar putea să fie eficienţi energetici, axîndu-se pe trei subdiviziuni: iluminarea, căldura şi apa. În ceea ce priveşte instituţia în care îşi fac studiile elevilor le-au fost sugerate o serie de proiecte prin care Liceul lor poate deveni EE. Ca de exemplu instalarea colectoarelor de reciclare a hârtiei, plasticului, utilajului vechi, etc.

În finalul acestei întîlniri reprezentanţii Agenţiei au vorbit despre Tabăra de Vară "Energel" la care sunt invitaţi elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. În cadrul acestei tabere elevii vor vedea pe viu cum funcţionează utilajele menţionate de membrii AEE.

Agenţia pentru Eficiență Energetică are misiunea de a supraveghea evoluţia situaţiei în domeniul eficienţei energetice şi surselor de energie regenerabilă, precum şi crearea unei baze informaţionale în domeniile sale de activitate.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Andrei DUDNIC, consultant

Agenţia pentru Eficienţă Energetică

tel: 060900700, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.