Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă TÂRGUL IDEILOR ECO-RESPONSABILE SE DESFĂȘOARĂ ÎN PREMIERĂ LA CHIȘINĂU, PARTE A COMPETIȚIEI MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ

TÂRGUL IDEILOR ECO-RESPONSABILE SE DESFĂȘOARĂ ÎN PREMIERĂ LA CHIȘINĂU, PARTE A COMPETIȚIEI MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ

589 2966 img2

 

  

 03.12.2014, Chișinău - 10 companii își licitează proiectele investiționale în fața potențialilor finanțatori în cadrul Târgului Ideilor Eco-Responsabile, ce se desfășoară astăzi în premieră la Chișinău. Proiectele cele mai reușite vor primi finanțare din partea investitorilor prezenți la eveniment – bănci comerciale, fonduri de investiții și parteneri de dezvoltare, care au pus la dispoziția agenților economici un fond de 100 de milioane de lei.

„Am lansat Târgul Ideilor Eco-Responsabile ca o componentă separată a competiției naționale Moldova Eco-Energetică, care adună istoriile de succes, proiecte deja implementate, pentru a crea oportunitatea finanțării unor noi proiecte, gândite sau lansate de entuziaști ai eficienței energetice și surselor regenerabile de energie”, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan.

 Astfel, la Târgul Ideilor Eco-Responsabile s-au putut înscrie întreprinderi, instituții de stat sau non-guvernamentale, persoane fizice care intenționează să realizeze sau să extindă un proiect în domeniul eficienței energetice sau a surselor regenerabile de energie. Înscrierea pentru participarea la Târg a avut loc în perioada 28 octombrie – 28 noiembrie a.c.

Printre Ideile Eco-Responsabile prezentate astăzi se regăsesc blocuri de apartamente, un complex rezidențial energo-eficient cu 260 de case în orașul Leova, sere hidrofonice sau eficiente energetic, proiecte de creștere a plantelor energetice, o centrală hidroelectrică pe râul Raut, o fabrică de biogaz cu capacitatea de 1 MW, instalarea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 80 kW, etc.

Companiile care vor convinge investitorii de fezabilitatea proiectului vor putea primi credite garantate de stat în condiții avantajoase. Câștigătorii Târgului Ideilor Eco-Responsabile vor fi anunțați în cadrul Galei Eco-Energetice, pe data de 5 decembrie curent.

Targul Ideilor Eco-Responsabile este parte componentă din competiția Moldova Eco-Energetica, cel mai mare concurs în domeniul eficienței energetice si surselor de energie regenerabila, aflat la a treia ediție. Evenimentul este organizat de Ministerul Economiei, Agenția pentru Eficiență Energetică, cu sprijinul Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de Uniunea Europeană și PNUD și al Fondului pentru Eficiență Energetică. Partener general al Moldova Eco-Energetică este BC Moldova-Agroindbank SA.