Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă ȘEDINȚA CONSILIULUI PROIECTULUI ENERGIE ȘI BIOMASĂ

ȘEDINȚA CONSILIULUI PROIECTULUI ENERGIE ȘI BIOMASĂ

logo

 

 

 Ședința Consiliului Proiectului Energie și Biomasă, care a avut loc azi 8 Octombrie a trecut pe o notă flexibilă la capitolul adaptării regulamentelor programelor la cerințele și necesitățile beneficiarilor. La ședință au fost abordate atât subiectele puse în agendă, cât și subiectele care țin de armonizarea cadrului normativ al proiectelor implementate cu cererea din partea participanților la programe, în scopul fluidizării mecanismului procedural.

 

 Conținutul agendei:

    ·         Progresul Proiectului Energie și Biomasă în Moldova și anume, realizările PEBM în perioada iulie-septembrie 2013 și de asemenea au fost prezentate activitățile planificate pentru perioada octombrie – decembrie 2013

    ·         Progresul activităților la programul din cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică cu privire la leasingul echipamentului agricol și echipamentului de brichetare și de asemenea a fost abordat subiectul implementării unui mecanism de susținere a activității privind cazanele pentru gospodăriile casnice.

    ·         Prezentare ghidului privind implementarea Sub-componentei 1.2 “Ciclul combustibilului facilitat – furnizarea de biomasă” din cadrul 2KR. 

    ·         Studiul de fezabilitate privind pilotarea PPP-ului pentru peletizarea biomasei în raionul Leova.

La ședința Consiliului PEBM au fost reprezentanți a mai multor instituții printre care Ministerul Economiei, Agenția pentru Eficiență Energetică, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, BERD, programul 2KR. Ședința a fost prezidată de Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Domnul Valeriu Lazăr.