Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă ȘEDINȚA CONSILIULUI DE COORDONARE MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, EDIȚIA 2013

ȘEDINȚA CONSILIULUI DE COORDONARE MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, EDIȚIA 2013

logoAspectele importante ale organizării și desfășurării celui mai mare concurs de premiere a inițiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile și eficienței energetice au fost abordate la ședința Consiliului de Coordonare al Competiției Moldova Eco-Energetică, ediția 2013. Ședința a avut loc azi, 7 Octombrie şi a fost prezidată de Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei.

 Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a menționat că în acest proces este extrem de important de a asigura continuitate procesului și, ca de fiecare an, acest concurs să fie tot mai atractiv și  eficient.

La ședință au fost abordate următoarele subiecte:

·         Rezultatele Competiției Moldova Eco-Energetică, ediția 2013, și anume, s-a precizat numărul dosarelor depuse care sunt în număr de 60, cea mai mare parte a dosarelor fiind depuse la categoria “Bioenergie” și ‘Eficiență Energetică”, totodată cele expuse a îmbrăcat forma unui studiu comparativ cu Concursul Moldova Eco-Energetică, ediția 2012.
·         Prezentarea componenței Panelurilor de evaluare a dosarelor depuse pentru competiție, ediția 2013, la subiectul dat a fost prezentată componența panelurilor de evaluare pentru categoriile Competiției. Evaluarea dosarelor va fi asigurată de 4 Panele de evaluare alcătuite din experți, având fiecare câte un reprezentant din cadrul Agenției. Dosarele depuse de către participanți vor fi examinate în trei etape: examinarea de către panelurile de evaluare, vizita de verificare în teren şi decizia Consiliului de Coordonare. 
·         Bugetul Competiției și al Ceremoniei de premiere Moldova Eco-Energetică, ediția 2013
·         Completarea Componenței Consiliului de Coordonare cu membri noi
·         Instituirea Secretariatului Competiției și Ceremoniei de premiere Moldova Eco-Energetică, 2013

Consiliul de Coordonare al Competiției este alcătuit din reprezentanți ai mai multor instituții printre care Ministerul Economiei, Agenția pentru Eficiență Energetică, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Finanțelor, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, precum și un reprezentant al partenerilor de dezvoltare externi, un reprezentant al Congresului Autorităților Locale din Moldova, un reprezentant al mediului academic, doi reprezentanți ai societății civilie.

Amintim că concursul pentru premiile Moldova Eco-Energetică, Ediția 2013, a fost lansat la 5 iunie curent de către Ministerul Economiei și Agenția pentru Eficiență Energetică. Scopul competiției este de a susține cele mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuția și consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovațiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienței energetice.

Concursul este deschis pentru instituțiile  publice, reprezentanți ai sectorului privat, ONG-uri, fundații, grupuri de inițiativă, mass-media, mediul academic şi persoane fizice care au realizat cu succes inițiative  notabile, inovative și ambițioase în sectorul energiei regenerabile şi eficiență energetică.

Premiile Moldova Eco-Energetică vor fi acordate  anual, în cadrul unui eveniment festiv,  în semn de recunoaștere a realizărilor proeminente în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice din Republica Moldova. Acestea vor recunoaște campionii sectorului Eco-energetic și-i vor inspira pe alții să-i urmeze.

Competiția Moldova Eco-Energetică este realizată la inițiativa Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat, implementat de PNUD Moldova.

pdfAGENDA CONSILIULUI DE COORDONARE MEE 2013 07.10.2013419.12 KB