Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă CEL DE-AL DOILEA SUMMIT DE EXCELENȚĂ ÎN MANAGEMENT LOCAL

CEL DE-AL DOILEA SUMMIT DE EXCELENȚĂ ÎN MANAGEMENT LOCAL

IMG 2642

Miercuri, 10 iulie 2013 - A avut loc cel de-al doilea Summit de Excelenţă în Management Local. Summit-ul este organizat în cadrul proiectului USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova.

La eveniment au fost acordate Certificate de Excelenţă primului grup de 12 oraşe partenere care au finalizat cu succes cele 14 module de instruire, menite să consolideze capacităţile administraţiilor publice locale în contextul procesului de descentralizare.

Cel de-al doilea Summit de Excelenţă în Management Local reprezintă și un bun prilej pentru stimularea unei competiţii constructive între municipalităţi, motivarea autorităţilor locale de a-şi stabili obiective clare de descentralizare, susţinerea lor în atingerea acestor obiective, şi promovarea măsurilor de Eficiența Energetică și utilizarea Surselor de Energie Regenerabilă care pot fi implementate pentru a soluționa probleme legate de furnizarea și consumul de energie, probleme cu care se confruntă majoritatea comunităților din Moldova.

“Provocările energetice din secolul 21 au reconfirmat că energia reprezintă o premisă fundamentală pentru dezvoltare și creștere economică. Mecanismul actual de aprovizionare cu energie necesită o atitudine deosebită, care va reconcilia necesitățile economice cu dezvoltarea durabilă pentru generațiile viitoare,” a declarat Mihai Stratan, directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică.

La momentul actual, este nevoie de diseminare pe scara largă a informației și implementăre a celor mai bune tehnologii și practici de eficiență energetică, care sunt disponibile azi cu ajutorul integrării cunoștințelor, capacităților, investițiilor și parteneriatelor.

Agenția pentru Eficiență Energetică ține să aducă sincere mulțumiri poporului american, partenerului de dezvoltare Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), cu care împreună am susținut elaborarea unui Ghid de Eficienţă Energetică şi Resurse Regenerabile, menit să vină în sprijinul autorităţilor publice locale în implementarea măsurilor de eficiență energetică, care să genereze o creştere a economiilor locale şi în final să rezulte în servicii mai durabile şi mai eficiente. Prezentul Ghid a fost lansat în cadrul Summit-ului împreună și cu Ghidul de comunicare pentru Autorităţile Publice Locale.

Evenimentul a întrunit oaspeţi/participanţi, printre care, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Agenţia pentru Eficienţă Energetică, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, primari ai centrelor raionale, reprezentanţii ai organizaţiilor internaţionale, societăţii civile, experţi naţionali şi internaţionali în domeniu, jurnalişti.

Evenimentul este organizat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP), implementat de Chemonics International.