Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă ZIUA ENERGIEI INTELIGENTE

ZIUA ENERGIEI INTELIGENTE

BANNER 1

Planificarea măsurilor de eficiență energetică a ajuns în vizorul mai multor orașe din Uniunea Europeană, primarii cărora au semnat Convenția primarilor, menită să ajute statele în atingerea cunoscutului obiectiv – “20-20-20”

“Convenţia primarilor reprezintă principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale ce se angajează în mod voluntar pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii Convenţiei îşi propun atingerea şi depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 până în 2020.”

http://www.conventiaprimarilor.eu/index_ro.html

Orașul Drochia, alături de altele 5 oraşe din Armenia, Georgia și Ucraina s-au alăturat inițiativei Europene, precum și au lansat, în anul 2012, un proiect internațional MODEL - “Managementul Domeniilor Energetice în cadrul Autorităţilor Publice Locale”, care a oferit asistență tehnică pentru realizarea primilor pași: instruiri, proiecte demonstraționale, elaborarea softului pentru planificare locală, elaborarea primului plan de promovare a eficienței energetice, organizarea evenimentelor și a meselor rotunde, schimb de experiență cu alte țări, etc.

Reamintim, că bugeul total al proiectului constituie aproximativ 637 mii Euro, avînd drept scop planificarea și întreprinderea măsurilor de eficiență energetică, îndreptate spre îmbunătăţirea calității vieţii a cetăţenilor prin promovarea a unei dezvoltări durabile al sectorului energetic.

Pe 12 iulie 2013, primăria or. Drochia organizează „Ziua energiei inteligente”, care se va desfășura la bd. Independenţei 15a, începînd cu orele 11:00. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Economiei, Agenției pentru Eficiență Energetică și finanțat de către Uniunea Europeană și Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile, ONG din Republica Moldova.

 

Organizatorii Vă propun:  

  •       informații privind inițiativele și proiectele primăriei Drochia în domeniul eficienței energetice
  •       expoziția cu prezentarea a celor mai performante tehnologii pentru sporirea eficienței energetice cu participarea producătorilor și distribuitorilor;
  •       atelier pentru prestatorii de servicii în teritoriu;
  •       concursuri și jocuri pentru copii;
  •       un concert cu participarea vedetelor naționale.

Vă așteptăm cu drag să Vă alăturați pentru a acorda sprijin consumului inteligent de energie.