Back Acasă Primele Comunicat de Presă ACȚIUNEA "ORA PLANETEI"

ACȚIUNEA "ORA PLANETEI"

EARTH HOUR 60 LOGO FOR DIGITAL AVATAR DEC 2012
Actiunea “Ora Planetei” - Campania globală 2013 ca o platformă pentru acţiuni, care vor schimba planeta.

În seara de 23 martie, stingem lumina pentru o oră, de „Ora Planetei“. Astfel, dacă vrei să participi la acest eveniment global, poţi să stingi lumina şi să deconectezi aparatele electrice şi electrocasnice de la sursa de electricitate, timp de 60 de minute, de la ora 20.30, la 21.30.

Agentia pentru Eficienta Energetica se solidarizează cu milioanele de persoane din întreaga lume şi lansează un apel către cetatenii Republicii Moldova, ONG-uri, instituțiile de stat, întreprinderile cu diferite forme de proprietate cu invitaţia de aderare la acţiunea „Ora Planetei”, care va avea loc sâmbătă, 23 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Programul manifestării include mai multe activităţi destinate copiilor cu  începere de la ora 17:00, care vor continua până la 20:30, când se aşteaptă participarea maximă a voluntarilor pentru numărătoarea inversă  de deconectare  voluntară a instalaţiilor electrice pentru cel puţin o oră (60+), acesta fiind un gest simbolic prin care vom spune că „Ne pasă de mediul în care trăim. Ne pasă de viitorul Planetei!”

In cest context, Agentia pentru Eficienta Energetica salută actiunea “Ora Planetei” și îndeamnă să stingeţi lumina pe 23 martie curent între orele 20:30-21.30, ca să fiţi parte componentă la un eveniment simbolic organizat anual şi are ca scop economisirea energiei electrice, fapt ce contribuie la protecţia mediului şi diminuarea schimbărilor climaterice.