Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Comunicat de Presă EXPERIENȚA ȚĂRILOR UNIUNII EUROPENE ÎN PRODUCEREA CAZANELOR PE BIOMASĂ

EXPERIENȚA ȚĂRILOR UNIUNII EUROPENE ÎN PRODUCEREA CAZANELOR PE BIOMASĂ

logo

Agenția pentru Eficiența Energetică anunță lansarea concursului de participare la misiunea de afaceri „Experiența țărilor Uniunii Europene în producerea  cazanelor pe biomasă”.

Agenția pentru Eficiența Energetică și Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă în  Moldova” planifică organizarea unei misiuni de afaceri în a doua jumătate a lunii martie 2013. Aceasta va avea drept scop cunoașterea tehnologiilor de producere și asamblare a cazanelor pe biomasă în țări precum Polonia, Cehia, România. Activitatea vine să sporească cunoștințele producătorilor locali de cazane pe biomasă și să ajute la stabilirea relațiilor de afaceri cu producătorii din țările vizate mai sus. Aceasta este una din șirul de activități menite să contribuie la crearea unui sistem sigur, competitiv şi durabil de asamblare locală a cazanelor pe biomasă.

Cu suportul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă în Moldova”  și împreuna cu partenerii cheie naționali, precum Ministerul Economiei, Agenția pentru Eficienţă Energetică, această activitate, planificată  în cadrul componentei 2.1 a proiectului: ”Identificarea soluțiilor de piață eficiente pentru încălzirea cu biomasă a gospodăriilor individuale” este o oportunitate bună  pentru antreprenorii locali de a acumula informație adițională pentru dezvoltarea pieței locale a cazanelor pe biomasă produse în țările dezvoltate, precum performanța lor tehnologică, tipul de combustibil necesar pentru buna lor funcționare, gradul de automatizare, autonomia de lucru, etc.

În acest context, Agenția pentru Eficiența Energetică și Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova invită antreprenori locali care doresc și au capacitatea de a asambla local cazane pe biomasă, să aplice pentru participarea la misiunea de afaceri organizată în martie 2013.

Pentru a participa la concurs solicitanții trebuie să întrunească următoarele condiţii:

 • Este reprezentantul/proprietarul unei companii legal înregistrate în Republica Moldova și este unul din factorii de decizie în companie.
 • Poate demonstra capacitatea și dorința companiei de a asambla local cazane pe biomasă pentru uz casnic. În acest sens, la dosar se va       prezenta o scrisoare de suport unde vor fi indicate tipurile de cazane.
 • Este dispus să acopere minim 50% din costurile de participare necesare misiunii de afaceri
 • Dosarul de participare trebuie să includă:
  1. Curriculum Vitae al persoanei care solicită participarea la misiunea de afaceri
  2. O scrisoare prin care persoana este împuternicită să reprezinte compania în această activitate
  3. Scurtă descriere a companiei care să denote experiența de lucru în domeniul energetic a acesteia. Vor fi mult apreciate exemple concrete de proiecte implementate până la data participării la concurs
  4. Cererea de participare

Cererile pentru participarea la concurs pot fi depuse pînă la data de  4 februarie 2013 la sediul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, adresa: mun. Chișinău, str. Alecu Russo 1, bloc A1, Etajul 10, MD-2068.

 

  Cerere de participare misiune de afaceri